Nieuws

En dan is het ineens zover

Op vrijdag 30 november was het zover, Nala haar eerste dag van loopsheid. De dekking komt in zicht..

Bij thuiskomst van mijn werk, ontdekte ik bloeddruppeltjes op de vloer. Na bellen met Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, konden we de 8e dag van de loopsheid terecht om Nala haar progesteronwaarde te laten bepalen d.m.v. bloedafname en test met Immulite. Zaterdag 8 december moesten we haar voor het eerst laten testen. 2 uur erna hadden we de uitslag en ze zat nog erg laag in haar waarde, 1,8. Nog even rust. De waarde moet minimaal 8 zijn, 10 is het meest optimaal. Dinsdag opnieuw prikken..

Dinsdag 11 december tweede ronde en wachten op de uitslag. 7.8 was toen de uitslag!! Gezien de lage waarde op zaterdag, hadden we deze even niet zien aankomen… ‘Vanavond gaan en vanavond en morgen laten dekken’ was het devies van de dierenarts. Zo gezegd, zo gedaan. Gelijk Saskia (van Flynt) op de hoogte gesteld en onze steun en toeverlaat Michael v/d Burg. Hij zou ons assisteren bij onze eerste dekking.

Oppas geregeld voor Beau, hotelletje geboekt, wat eten en hup op naar Friesland!

Aldaar werden we weer hartelijk ontvangen en daar begon ons avontuur dat ‘Dekken’ heet. Het was een romantisch wederzien tussen Flynt en Nala, ze vonden elkaar nog net iets leuker deze keer, haha. De details bespaar ik jullie, maar hieronder een collage van hun samenzijn..

Of het gelukt is, dat zullen we rustig moeten afwachten. Half januari 2019 zullen we een drachtecho laten doen en dan weten we meer..

We duimen heel hard en houden jullie op de hoogte!

Groetjes,

Jacco & Manon

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *