Dekkingen & Pups

In het laatste kwartaal van dit jaar verwachten we dat Nala gedekt kan worden met hopelijk een mooi resultaat en gezonde pups. Maar door wie wordt zij gedekt en hoe verder?

De Dekreu

We zijn erg trots op de dekreu die we hebben gevonden, namelijk Flynt van Henk en Saskia Koopmans uit Nijemirdum. Flynt is een prachtige en lieve reu (ook voor kinderen) die ook nog eens volledig voldoet aan de voor het fokken gestelde eisen van de Raad van Beheer en Drentsche Patrijshonden Club Nederland. Voor meer info omtrent de dekreu, dekking of de verwachte pups, neem contact met ons op! Maar, eerst genieten van de mooie plaatjes…

Saskia over Flynt:

Flynt (Ids fan ’t Suydevelt) is geboren op 16 december 2011. Wij hebben meerdere Drentsche Patrijshonden gehad maar Flynt was vanaf het begin af aan een speciale hond.

Zo klein als hij was hield hij alles precies in de gaten. Observeren is echt zijn ding. Het is een kalme hond die zijn energie niet verspilt aan onzin. Hij heeft heel wat trainingen gehad, van jachttraining en gehoorzaamheid tot aigilty training. Alles met het grootste plezier en diploma’s met dikke cijfers. Hij is zeer leergierig en makkelijk in de omgang. Hij is vriendelijk en zachtaardig. Ondeugend en een tikkeltje eigenzinnig zoals een echt Drent betaamt.

Flynt is kampioen geworden tijdens een Clubmatch in de jonge honden klasse. Daarna heeft hij vanaf 2013 meegelopen in hondenshows in Nederland en in België, Duitsland en Frankrijk en is in een super snel tempo Nederlands en in 2016 Internationaal show kampioen geworden. Flynt zijn loopvermogen en zijn gespierde lichaam en compacte bouw vielen op bij de jury. Naast het feit dat hij zich zeer makkelijk liet betasten gaf hij de jury vaak ook een blik die menig vrouwelijk jurylid deed smelten. Hij is ook extreem lief richting teefjes. Hij past zich uitstekend aan in onze roedel en is zeer sociaal en gevoelig.

Flynt is vaak met ons mee geweest op de menkar en loopt los of aan de riem naast mijn span. Hij is een goede apporteerder en werkt hard om zijn apport te vinden. Ook speuren vindt hij super leuk. Met andere woorden zet hem aan het werk en hij gaat ervoor. In huis is Flynt braaf. Maakt niets kapot en past zich goed aan aan nieuwe situaties en omgevingen. Met hem is veel gereisd zowel in binnen en buitenland.

Voor ons is hij een echte vriend. Die regelmatig zijn knuffel komt halen en laat merken dat hij van ons houdt en wij van hem. 3 Jaar geleden heeft hij er een nieuw vriendje bijgekregen een Schapendoes met de naam Fictor. De 2 zijn onafscheidelijk en Flynt leeft helemaal op bij het spel van zijn jongere broertje.

We zijn erg blij dat Flynt nu als dekreu ingezet gaat worden want met zijn geweldige karakter en uitstraling zou het jammer zijn om deze hond geen voortzetting te geven in een nieuwe lijn van Drentsche Patrijshonden.