Onze eerste Drent

Mijn eerste kennismaking met de Drent was direct nadat ik geboren werd in 1983. Terwijl mijn moeder mij voedde legde zij haar kop al geïnteresseerd en liefdevol op het bed en werd ik uitgebreid besnuffeld en gekeurd. Zelfs als ik in bad ging, zat ze er bij!

En dat, dat werd een band zó intens dat is bijna niet te beschrijven, één die nooit meer verbroken kon worden. Zij was mijn eerste grote liefde, trouwe vriendin, knuffel, speelkameraadje en mijn beschermer. Onze geweldige Drentsche Patrijshond, Donja. (Donja Soufflon v/d Geuren)

10 jaar heb ik van haar mogen genieten als kind, tot die onvergetelijke en verdrietige dag in 1993. Op 13 jarige leeftijd overleed mijn beste maatje Donja.. ik was ontroostbaar. Ze heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart en aan de muur in ons huis gehouden.

Jaren gingen voorbij, waarin andere honden(rassen) voorbij kwamen. Teckel Tara, kwam in huize Peters als opvolger van Donja en eenmaal op mezelf in 2004 kwam er ook een handzaam (for)maatje, Jack Russel Remy. Een super leuk en slim hondje, trouw maatje, maar geen Drent.

En toen..
In 2008 leerde ik mijn man Jacco kennen. Na een keer door zijn foto-album te hebben gebladerd, viel mijn oog op een wel heel bijzondere hond die ik bij de kleine Jacco zag… verhip! Een Drent! Ollie was haar naam. Later kwam er nog een Drent in het Dijkstra gezin, namelijk Bob. Dat kon geen toeval zijn, dat heeft zo moeten zijn..

Na deze ontdekking en onze grote liefde voor dit ras, beloofden we elkaar; in de toekomst komt er zonder twijfel een Drent! Helaas hebben we eerder afscheid moeten nemen van Remy dan verwacht, in 2015 toen hij 11 jaar was. Na 6 weken zonder hondje, ging onze zoektocht naar een nieuwe harige huisgenoot toch beginnen.

Op 7 januari 2016 werd ze geboren, onze Drentsche Patrijshond: Cara Joy van ’t Patrieske oftewel onze Nala. Jacco en ik kwamen in januari 2016 via mijn ouders bij Ans Sportel van Kennel van ’t Patrieske terecht, het nestje was net een week oud. Ze had een hele roedel Drenten in huis, dat was als ’thuiskomen’ en alles viel gelijk op zijn plek voor ons. Het is misschien cliché, maar ze zeggen: Eens een Drent, altijd een Drent! Dat geldt voor ons absoluut. Nala is een geweldig lieve, enthousiaste, levendige, eigenwijze, trouwe en stabiele gezinshond geworden.

Onze droom was het om met haar te gaan fokken en haar goede en vooralsnog gebleken, gezonde genen door te geven aan een nieuwe generatie Drentsche Patrijshonden. En dat is gelukt! Nala heeft inmiddels 2 prachtige nestjes gehad, waar wij heel trots op zijn! Uit het eerste nestje hebben wij Izzy aangehouden en zij mag nu het stokje overnemen en hopen we op nog meer uitbreiding van onze Drentsettershof-lijn.

Hou onze nieuwsberichten in de gaten voor het laatste nieuws of volg ons op Instagram of Facebook.