Izzy

Thuis geboren, thuis gebleven..

♥ Blij ei – charmeur – trouw – aanhankelijk – energiek – slim – leergierig – werker – vrijkous – kindervriendin ♥

Voordat we aan ons eerste nest begonnen, hadden we al de wens om een tweede Drent te mogen verwelkomen. Wat is er niet mooier dan een pup aan te houden uit je eerste nestje? En gelukkig is zij geboren: Izzy Naf van ’t Drentsettershof. Voor de nieuwschierigen: Naf staat voor de combinatie Na(la) & F(lynt).

Karakter
Izzy is een energiek, slim, gevoelig, leergierig en avontuurlijk hondje. Deze enorme vrijkont & charmeur houdt wel van werken! Vanaf het moment dat ze geboren is, was er een klik met dit kleine ‘dondertje’. Want dát was (is) ze. Klein als ze was, brak ze als eerste uit de puppy-ren en liet zich door haar broertjes en zusje echt niet kisten. Er waren 2 teefjes in het nest en het was lastig om een keuze te maken tussen twee prachtige pups, met beiden ’n totaal verschillend karakter. We hebben een aantal fokkers gevraagd om advies als het ging om bouw en rastype. En dat maakte het nog steeds niet gemakkelijker.. Onbewust was de keuze eigenlijk al wel op háár gevallen, want we wilden een ander karakter naast Nala. Aan de buitenkant is ze bijna het evenbeeld van haar moeder, maar daar houdt de gelijkenis dan wel op ;-).

Training
Met Izzy ben ik (Manon) na de puppycursus direct gestart met Jachttraining bij Christel Schulte in Eefde, wat we tot op de dag van vandaag nog steeds doen. We hebben zoveel geleerd, het is een waar genot om je hond zo te zien genieten van hetgeen zij het liefste doet; Werken voor de bazin! Dat maakt je niet alleen héél trots, maar je wordt een hecht team en dat geeft erg veel positieve energie en plezier! Ons doel is om uiteindelijk samen een jachtproef te mogen lopen.

Shows
Izzy heeft een aantal shows gelopen, met mooie uitslagen, waarbij ze op de Nakomelingendag in 2021 met een prachtige U de ring verliet!

Medische onderzoeken
Heupdysplasie: HD A
Elleboogdysplasie: ED1 (dmv onderbouwende CT-scan, blijkt zij geen ED1 te hebben. Verslag & foto’s zijn in te zien)
PRA: Vrij

Stamboom
5_Generaties_stamboom_2019-NHSB_3148133.pdf