Bram Luna van de Nettelhorst

Bram Luna van de Nettelhorst

Maak hier kennis met Bram, die hopelijk vader mag worden van het tweede nestje van onze lieverd Nala (Cara Joy van 't Patrieske).

Bram is een prachtige, jonge, werklustige en lieve reu die volledig voldoet aan de voor het fokken gestelde eisen van de Raad van Beheer en De Vereniging Drentsche Patrijshond.

Hiernaast vind je een indruk van deze mooie man… en lees hieronder het persoonlijke verhaal van baasje Frits. Heb je interesse in deze prachtige goedgekeurde reu, bericht ons gerust, dan verwijzen wij je naar de juiste persoon.


Frits over Bram

Bram is een 2,5 jarige reu, weegt vierendertig kilo en is geboren op 5 februari 2018 te Lochem. Hij komt uit een nest van negen pups: vier reutjes en vijf teefjes.

Onze Bram groeide als kool en al gauw waren de tien weken voorbij en kregen wij Bram mee naar huis. Ons huis was weer gevuld met een Drent! Dit nadat wij al eerder een Drent hadden gehad en na bijna elf jaar kameraadschap en trouwe dienst afscheid moesten nemen, wat ons veel verdriet deed.

Bram brengt veel vreugde thuis. Inmiddels slaapt hij in de bijkeuken wat zijn, met nadruk op 'zijn', onderkomen is en zich daar ook helemaal op zijn gemak voelt. Hij trekt zich daar terug als het hem te druk wordt. Want er is nog een pup bij gekomen, een kruising Labrador/Boerenfox waar hij zeer goed mee overweg kan.

Na een show te hebben gelopen, kregen wij te horen dat Bram een mooie bouw heeft en zal uitgroeien tot een mooie reu. Ik zelf zag dit niet zo, maar je hoorde het ook van mensen die buiten de ring meekeken. Er volgden meer shows in Arnhem en de Winner. Door aan beide shows mee te doen kwam het besef dat ik Bram zou kunnen inzetten als dekreu. Samen met mijn echtgenote hebben wij besloten om met Bram het traject in te gaan om hem aan te kunnen bieden als dekreu. Inmiddels is het traject afgerond en heeft hij de benodigde papieren en gezondheidsonderzoeken doorstaan.

Bram is een hele enthousiaste reu met passie voor werken met wild en dummy’s. Hij is vrolijk, ligt graag op schoot (wel te verstaan na 22.00 uur), is zeer sociaal en geen vechtersbaas, maar staat wel zijn mannetje als het moet. Hij springt het water in als een Labrador en loopt zijn sleepjes geweldig! Kortom een werker en als eigenaar ben ik ontzettend trots.

Een kleine anekdote: toen Bram een half jaar was, werd ik gevraagd of ik samen met Bram op eendenjacht wilde. Dit leek mij een hele leuke ervaring voor Bram. Werken onder het schot en het binnenbrengen van warm wild. Wij kregen instructie en bleven bij de jager op post. Bram was heel rustig, wat mij verbaasde, zelfs toen de jager een woerd schoot die vijf meter van hem vandaan viel bleef hij rustig zitten. Op de vraag of ik Bram in kon zetten, antwoordde de jager 'ja, doe maar'. Bram ging er op af denkende dat hij deze als koud wild kon pakken, maar toen hij bij de eend aan kwam en deze met zijn voorpoot aanraakte bleek er nog leven in te zitten! Hij pakte hem toch voorzichtig op en bracht hem, niet naar mij tot mijn teleurstelling, maar naar de jager, want hij had hem toch geschoten? Toen ik hem 'voor' riep, kwam hij hem alsnog netjes afgeven zoals het hoort.

Dit was een mooie eerste ervaring en ik hoop dat er nog velen zullen volgen.