Izzy

Thuis geboren, thuis gebleven..

♥ Blij ei – charmeur – trouw – energiek – slim – leergierig – harde werker – vrijkous – kindervriendin ♥

Voordat we aan ons eerste nest begonnen, hadden we al de wens om een tweede Drent te mogen verwelkomen. Wat is er niet mooier dan een pup aan te houden uit je eerste nestje? En gelukkig is zij geboren: Izzy Naf van ‘t Drentsettershof. Voor de nieuwschierigen: Naf staat voor de combinatie Na(la) & F(lynt).

Karakter
Izzy is een energiek, slim, gevoelig, leergierig, maar ook best eigenwijs hondje. Ze is een enorme vrijkous en houdt van werken! Vanaf het moment dat ze geboren is, was er een klik met dit kleine ‘dondertje’. Want dát was (is) ze, ze brak als eerste uit de puppy-ren en liet zich door haar broertjes en zusje echt niet kisten. Er waren 2 teefjes in het nest en wij vonden het lastig om een keuze te maken tussen twee prachtige meisjes, met beiden een totaal verschillend karakter. We hebben een aantal fokkers laten adviseren als het gaat om bouw en rastype. En dat maakte het nog steeds niet gemakkelijker..

Onbewust hadden we de keuze eigenlijk al wel op háár laten vallen. We wilden een ander karakter erbij in huis, maar de definitieve beslissing hebben we uitgesteld tot na het chippen. Aan de buitenkant is ze bijna het evenbeeld van haar moeder, maar daar houdt het dan ook wel een beetje op.

Training
Met Izzy ben ik (Manon) na de eerste puppycursus gestart met Jachttraining bij Christel Schulte in Eefde. Wat hebben we daar samen al veel geleerd en is het heerlijk om te kunnen werken met je hond. Het is vooral een genot om háár te zien genieten van hetgeen ze het liefste doet; apporteren van dummy’s en wild! Dat maakt je niet alleen heel trots, maar draagt ook bij aan een goede band met je hond en geeft veel positieve energie en plezier!

Shows
Izzy heeft tot nu toe een paar shows gelopen om te oefenen en dat ging al best aardig. Als het meezit ivm COVID-19, dan wordt hopelijk volgend jaar (2021) het hele nest gekeurd op de Nakomelingendag van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland.

Medische onderzoeken
Medische onderzoeken naar HD, (ED) en PRA zullen t.z.t. ook bij Izzy gebeuren. Daar hebben we nog tijd genoeg voor. Als het allemaal meezit, wordt Izzy op een dag misschien óók moeder.

Stamboom
5_Generaties_stamboom_2019-NHSB_3148133.pdf